Крук i Курка

Таисия Цыбульская
Крук на дереві сидить,
Курці з дерева кричить:
"Я ширяю на просторі!
Ти весь вік живеш в неволі!
В хмарах пролітаю я!
Царська доля це моя!"
Курка крУку відказала:
"Головне,щоб не пропала!
В бур'яні знайду травинку,
А в пилюці ще й зернинку,
А в холодну,зимню пору,
Заховаюсь у комору,
Хоч у хмарах не літаю,
Зате голоду не знаю!"