Трунок

Ольга Конопацкая -Плехова
В цім келиху - мій терпкий трунок.
Я п'ю його за нас обох. 
Мана малює матовий малюнок - -
На нім ти мій диявол і мій Бог.

Пече мороз. Мені з тобою зимно.
Та біля тебе не від холоду тремчу.
Душа диктує дику думку дивну_
Я не помру, якщо тепер втечу.

Я не помру. Я отруюся самотою.
Я в пам'ять зболено вгризусь. 
Перестраждаю. Перебуду. Перестою...
Я, може, й не помру. Я, певно, озвірюсь...

                О. К.-П.