***

Анжелика Машина
Я прислухаюсь до тебе

Я прислухаюсь до тебе, мамо,
Коли сама вирушаю в путь,
Хоч там нема зі мною мами,
Але згадку беру с собою в путь!

Листочок чи вишита сорочка,
З собою неодмінно заберу,
Чи кантик вишитий на сорочці,
Я все ретельно доберу!

Ти, боже, не квапливо,
Ти розмальовуєш життя,
Про серце чисте, не звабливе,
Ти нам нагадуєш щодня.

Не знаєм, ми коли субота,
Освячена золотим хрестом,
Хоч книги читаємо, йде робота,
Але не досвідчені про то.

Ти мені, боже. Змилуйся,
І дай чіткі, ти настанови,
Полегши путь моєї мами,
І будь ти лагідним до нових…

І нові настанови вірю,
Що боже йде до мене,
Вже осінь на подвір’ї,
Тиша у церкві й мене.

Я прислухаюсь до тебе, мамо,
Коли іду додому,
Хоч і нема зі мною мами,
Я довіряю богу одному.


17. 09. 08рр.