авиация по-осеннему

Александра Очман
Я ніколи не цікавилася авіацією,
Але тепер я напевне знаю:

Коли отака-от  холодна осінь
Безпристрасне небо
Не жваві мітинги

Коли довкола купа кленів,
але вже немає того, єдиного...

Коли в легенях туман, а тобі ще й заклеюють вікна
І чим же дихати?

Коли затикають рота, мовляв, "Тут тобі не Європа",

Коли рівнь мудацтва в країні перевищує рівень інфляції,
А рівень інфляції наздоганяє температуру мого бідолашного тіла...

Коли навіть спам-боти розчулюються,
натрапивши на деякі статуси в соціальних мережах...
 
От тоді-то і вчаться літати.
Паперовими літачками.
З мостів у нікуди.