Карпатские Ромео и Джульета

Олег Горбунов Ру
2 повешенных обнаружены 4 января в лесополосе около села Яблонька (Турковский район, Львовская область).
 16-летний парень и 17 девушка.
Милиция установила, что оба влюбленных совершили самоубийство.
Парень пришел в гости к девушке, которая проживала с младшей сестрой, и поссорился с ней.
Уходя, пригрозил, что повесится.
 Она ответила - мне всё равно.
За ним побежала младшая сестра и обнаружила его повешенным на дереве в лесополосе.
Придя домой, она рассказала об этом старшой сестре.
Та пошла в лес и повесилась рядом с возлюбленным.


Над Карпатами мете хуртовина
в селі Яблонька живе дівчина,

котру більше за життя кохаю
піду голубу з святами привітаю,

вона сама як яблонька красива,
добра, весела, цнотлива,

поцілую я її в білу ручку,
і подарую золоту обручку.

Над Карпатами мете хуртовина
зустріла мене чорноока дівчина

наче ворога, подивилась з під лоба,
і сказала, що любить іншого хлопа.

Без тебе життя для мене не миле
краще хай забере до себе могила,

без твоеї любові я ніколи не втішусь
краще піду на сосні повішусь.

Ну і вішайся ти мені не треба
від цього камні не посипляться з неба,

руки в боки, і зле  так хохоче
наче демон в серце вселився дівоче.

Над Карпатами мете хуртовина
місяць на небі, пізня година,

на душі у хлопця тяжка смута,
взяв у дворі  два метри жгута

і пішов куди дивились очі,
на зустріч холодній ночі.

Бачить стоїть сосна висока,
а на гілці сидить сорока

хлопець сороку геть прогнав
за цю гілку мотузку привязав,

сказав: Прощавай мила Україна
розлюбила мене моя дівчина,

прощавайте Карпатськи гори
не винесло мое серце такого горя.

Трохи посиділа дома дівчина
і пішла подивиться що робить її хлопчина,

хуртовина ще не встигла замісти слід,
вона йшла хвилин двадцять на схід

і побачила наче в жахливому сні
коханий її висить на сосні,

Боже, що це я наробила?
Своїому любому серце  розбила

верьовки пів метри лежало на сугробі
і дівчина  віку вкоротила собі.

Над Карпатами мете хуртовина,
висять на сосні хлопець і дівчина,

голубків в одний могилі поховали
щоб один без одного не сумували.