Приходить весна

Ирина Милева
Гріє сонце і сніг розтаЄ, і по ньому плаче земля.
Чуєш…Чуєш? Весна настає! Як соловка, співають поля.
Наче мавка, зелена трава лиш з`являється – миттю зникає.
Дуб старезний – над всіми глава, наче шовкове, листя пускає.
І навколо живе все, співа дивні пІсні. І, як ворожіння,
(Чуєш…Чуєш?) приходить весна! Вже немає зими зубожіння.
Вітер ніжно дерева хита, наче кажучи: «Нумо ! Вставайте!
Ось! Нарешті приходить весна! Квітніть! Квітніть! Чого ж?! Не чекайте!»

16.03.2003