Чартер

Забияка Светлана
***

Замовити чартер в минуле,
Зайти у десятий клас,
Згадати все те, що забули
І те, що забуло нас.

Десь поряд дитинство кульбабове
І літо простеньке , ситцеве.
Тоді нас майбутнє вабило,
Підстьобували амбіції.

Ми прагнули власної правди.
На все виражали протест:
Бо вліво – ніяк не вправо,
Бо все зрозуміле й просте.

Й до осені жити й жити,
І сміх ворожить на майбутнє.
Усе іще поправне і забутнє
І тільки ладнається сито,
Що нас розтрусило по світу.