портрет - пейзаж - портрет

Ганна Осадко
Вже води відійшли від берега, уже
вона відходить теж по ниточці алеї…
Портрет-пейзаж-портрет.  Відколупай ножем
її із полотна чи пам’яти своєї…


Чи просто замалюй – і розум-мастихін
Наліплює  мазки – олійна фарба  ранку:
; Стікає як смола – до золотих колін…
; Залазить як змія – в потріскану горлянку…

І ні очей, ні губ – які вони були?
Портрет-пейзаж-ніщо… мализна і ніщота…
…не смикнеться рука із пензликом, коли…
…не відвернеться Бог – така його робота…


Вже води відійшли від берега - і мла…
І силует розтав під подихом ваала…
…………..
…а як вона б тебе у небо завела…
…а як вона б тебе у небі цілувала…

2008