Бабуся

Забияка Светлана
Читає бабуся казку
Мені про козу-дерезу.
На цвяшку цибулі вязка.
Світанок втирає сльозу.

Сльозинку-росинку прозору
І каже бабусі: "Підем!
Бо спать повкладалися зорі,
Чекає нас до-о-овгий день".

Чекає достигла городина.
"Де кошик?" - хрумтять огірки,
Блищить чорношкіра смородина,
Хизується перець гіркий.

"Бабусю!" - гукає баштанчик,
"Ну де ж ви?" - засапавсь гарбуз.
В повітці кувіка кабанчик...
А я все ніяк не проснусь.

Бабуся розказує казку
Світланці,онуці своїй.
Заслухався дзиглик на цвяшку.
Над цвяшком дріма деревій.