Eгипет

Забияка Светлана
Єгипет перший мій. Малий готель.
Червоне море кольору індиго.
Стількох воно вже бачило гостей –
Таке повальне туристичне іго.

Єгипет перший мій. Старий араб
Вискубує з трави бур’ян пінцетом.
Тут кожний прагне віднайти свій скарб
І гальма у таксі вищать фальцетом.

Єгипет перший. Африко моя.
Пустеля сіра, мов би мішковина.
Така вечірня рання тут зоря.
Така горбата у верблюда спина.

Єгипет перший мій…