Леся ремейк

Анатолий Приморский
         ремейк

Живёт в смоленском Полесье
Дочка лесничего, Леся.
В сторожке живёт на опушке
Гадает счастье по кукушке.

Припев:
Ах, Леся, любимая Леся!
Ах, лейся просторами, лейся,
Лесами, ветрами разлейся,
Любовь моя! Жди и надейся!

Как только ударят морозы,
Застынут печально берёзы,
И реки послушными станут,
Я сани в дорогу налажу.

И песня, так просится песня,
Что пела мне Леся в Полесье,
О лесе, о встрече, о счастье,
С которым дано повстречаться!

Ах, Леся, любимая Леся!
Ты жди, непременно надейся!
Уж в санях подарки и сваты,
Скорей бы добраться до хаты!

И песня, так просится песня,
Слетела бы что с поднебесья,
О Лесе, о встрече, о счастье,
С которым уже не расстаться!
        ***************
Жыве у беларускім Палессе
Дачка ляснічага, Леся.
У вартоўні жыве на ўзлеску
Варожыць шчасце па зязюля.

 Прыпеў:
Ах, Леся, любімая Леся!
Ах, ліся прасторамі, ліся,
Лясамі, вятрамі разліўся,
Любоў мая! Чакай, спадзявайся!

Як толькі ўдараць марозы,
Застынут сумна бярозы,
І ракі паслухмянымі стануць,
Я сані ў дарогу наладжаны.

І песня, так просіцца песня,
Што спявала мне Леся ў Палессі,
Аб лесе, аб сустрэчы, пра шчасце,
З якім дадзена сустрэцца!

Ах, Леся, любімая Леся!
Ты чакай, абавязкова спадзявайся!
Ужо ў санях падарункі і сваты,
Хутчэй бы дабрацца да хаты!

І песня, так просіцца песня,
Зляцела б што з паднябесся,
Аб Лесе, пра сустрэчы, пра шчасце,
З якім ужо не растацца! 
      ____________ 28.10.2010.