Лiтак

Александр Шершнев Второй
Ще як ми тікали з кумом
Від снарядів у Токмак ,
З “Запорожця” і задумав
Я тоді зробить літак.

“ЗАЗ” – не рівня “Мерседесу” ,
А машина бойова !
Він на “сотні” вже колеса
Від асфальту відрива .

А окремі як деталі
Ще до нього приробить ,
Будьте певні – “ЗАЗ” надалі
Не поїде – полетить !

З запчастинами неважко –
Не в пустелі живемо :
Я у хлопців за дві пляшки
На штурвал “махнув” кермо .

В сторожів з аеродрому
За чотири пляшки аж !
( Не кажіть про це нікому ) –
Прикупив я фюзеляж .

Мужики з металобрухту
( Я і брати не хотів ) ,
Прикотили цілу бухту
З алюмінію дротів .

Все надійне , все хороше ,
Діє ринковий закон –
Можна все купить за гроші ,
Чи , хоча б, за самогон .

Загалом , як біля хати
Я усе докупи склав –
Коло цього апарату
“Боїнг” поряд не стояв !

Запровадив я активно
Й “Ноу-хау” в літаку –
Він у мене реактивний ,
Бо літа на перваку .

Ця ідея геніальна !
Нафта ? Нащо ж нам вона ,
Як у нас національна ,
Рідна є сировина ?

Відтепер я не боюся
Полетіть в найдальшу путь .
Дозаправлюся . Бабусі
Скільки треба наженуть !

Наносив харчів в кабіну ,
Повний бак залив води ,
Бо у нас на Україні ,
Де не плюньте , скрізь склади .

Якщо знову , може статись ,
В нас снаряди полетять ,
Буду евакуюватись ,
Можу вас з собою взять .

Полетим , хоча б , до німців ,
Ми ж трудяги , не “сачки” ,
Там же знають українців ,
Ну , жили ж у них Клички !

Тільки той … Якщо й хімічні
Десь склади у нас згорять ,
Може б , варто і космічний
Корабель побудувать ?..