А дождь пойдёт...

Олег Оношко
А дождь идёт -
Кукушки не смолкает зов.
Во мне мальчишка?
Так хочется дотронуться рукою до гнезда,
Где молния лежит так близко,
клубком блестящим, как змея.
А дождь идёт.

Володимир Свідзінський. Вiн десь  іде…(1937-38г.г.)

Вiн десь  іде –
Не мовкнуть голоси зозуль.
Чи хлопчик я?
Так хочу дохопитися рукою до гнізда,
Де блискавка лежить,
Як вовною обтулена змія.
Вiн десь  іде.