ХIун хилла вайна?

Ибрагим Юсупов
Вайн дегнийн бос хIинца ца хеташ кIайн,
ДIауьду бендацарх дIаийна денош.
ТIаьхь-тIаьхьа тидамехь ца хуьлу вайн
Бохамехь Iаш верг, шен бIаьрхиш а Iенош.

Стигала хьала а ца хьовсу вай,
Текхаеш ойланаш, цкъа хилларш тIома.
Кхоамза хедадо вай уьйрийн тай,
Бахьанза хиларца вовшашца гома.

Марзонаш дIаекъа кIадделла вай,
Зарздина гIиллакхаш лардинарш дайша.
Са дIа а доьжна, вай хоьхкуш ду гай,
Амалш а схьаэцна лелийнарш лайша.

ТутмаьжIгаш йоьхкина яххьашна тIе,
Шалхонийн кIуьралахь вовшашна къежа.
Стаг волчу стагана беттарца пе,
Сом вайга кхийдочу кIиллочух теша.

Ца хууш дешар дуй дахаран дарц,
Лайн чимийн эгIаза худар а хилла,
Вай гIерта Бакъ эшош, толадан Харц,
Нийсонна тIедоккхуш ямарта хIилла.

Хоттане, 1982 шеран апрель