Iз Ярослава Iвашкевича. Огороднички

Ирина Гончарова1
Панночки, міщаночки, поливають городи,
Посипають круті вузькі стежки піском жовтим з броду,

Пані, паночки (ох, й вигуки!)! Цин’ї, фуксії й гвоздики,
Резедові пахкі грядки, песик, кролики й котятка,

Підкотивши ті юпчини, з оборками “перкулічинками”*,
Панночки й паняночки –  огороднички-міщаночки.

За парканом хтось там стоїть – карета, чорні коні,
То є чорний лицар у масці, у чорнім плащі, із косою.
 

-------------
*Перкуліки – селище вармінсько-мазурського воєводства, волості Бартошицької. Тобто, «оборками “перкулічанками”» - оборки у стилі, притаманнім цій місцевості.

=========================================

Оgrodniczki


Рanieneczki, mieszczaneczki polewaj; ogr;deczki,
Posypuj; ;;;tym piaskiem drobne, kr;te, w;skie steczki.

Paniczyki (och, okrzyki!), cynie, fuksje i go;dziki,
Rezedowe wonne grz;dki, pieski, kotki i kr;liki.

Zakasawszy swe sp;dniczki, z falbankami perkaliczki,
Panieneczki — mieszczaneczki, panieneczki —   ogrodniczki.


Za sztachet; kto; karet; przyby;. Czarne stoj; konie,
Stoi rycerz czarny, w masce, w czarnym p;aszczu, z kos; w d;oni.