Криза жанру

Надежда Косенко
 Хіба можливо щоб щастя зрадило ? Можливо просто МИ нехтуємо такими важливими речами по життю , і вони врешті - решт відвертаються від нас . А що ж , виходить , ми не знаємо іх вартість і дозволяємо собі відноситись до них , як до належного . А хто з нас замислюється : дещо необхідно заслужити , вибороти , майже кроввю та потом , довести що саме ми варті цього скарбу , якого не можна купити в крамниці , чи придбати на аукціоні . Звикаємо до " благодаті " і перестаємо говорити за це прості слова вдячності . Страждаємо від кохання до людей , які навіть не помічають нашої присутності , але забуваємо сказати своїм батькам про те як їх любимо і цінуємо . Прикро . Рахуємо якісь папірці , тримтімо над ними як ясені восени , купуємо шмотки , домівки , машини , а подякувати Богові за життя навіть і не збираємось . Кудись поспішаємо , не помічаючи , що вже весна прийшла , сонечко світить , воно ж так радо нас вітає .... не по-мі-ча-є-мо ... немає коли , багато справ ... Птахи за вікном дарують нам свій спів зранку - так солодко ... а ми ненавидім їх , що спати зайву годинку не дають . Як справедливо , як мило і підлозлістно . І виникає одне єдине питання - МИ люди ? Тоді ж де наша гуманність ? Ми ж усі були маленькими дітьми з невинними очима та лагідною посмішкою , куди ж забирають роки нашу совість , гідність та доброту ?