Сивочола бiла хата

Мила Кирилюк
Сивочола біла хата
Задумалась край поля…
Дорога така й багата
Твоя родинна доля…

Четверо синів, дві доні…
Кількох, - земля забрала...
В живих, - засніжені скроні –
То вже зима настала…

Сивочола біла хата
Сумує край дороги…
Виглядає маму й тата,
Та не йтимуть їх ноги…

Пам’ятають добрі руки
Ворота кособокі…
Голоси малих онуків
Не розвіяли роки.

Вище неба – матіоли…
Жоржини, кругом хати…
Вітер розмовляє з полем,
Верба кличе співати…

Краснощокі стиглі груші
Лежать кругом криниці…
Прилітають рідні душі
Напитися водиці…

Віддаля, так винувато,
Мружить блакитні очі
Сивочола біла хата,
Сниться мені, щоночі…
08.11.2010

http://stihi.ru/avtor/milakir14