Оберiг

Петро Керанчук
Моя   сорочка біла,  ніби  сніг,
З маніжкою  народженою в  п’яльцях.
На ній нитки голубуватих  мрій,
Червоні – кров із материнських пальців.

А поміж них є чорних два рядки,
Серед  журби і радості  межа.
Я пам’ятаю мамині роки: -
У вишиванці  душа її жива…

Тонке сорочки,  ніжне полотно,
Гаптоване і золотом,  і сріблом.
Води багато з тих років пройшло,
Та вишиванка душу мою гріє!

У ній лише  в  святковий день ходжу,
Згадаю  рідну  матір і свій рід.
Я мамину сорочку бережу,
На все життя вона – мій оберіг! 

Над ним не владні навіть і літа,
Оберігає дарунок мою долю.
Хай плине час, коротшає життя,
Та матір не забуду я ніколи!