Першому гетьману войcка Запорожского

Виктор Черний
Охоче йшли під твою руку
і шляхтичі, і бідняки
Тебе боявся хан татарський
і поважали козаки
Ти славний син свого народу
На Хортиці фортецю збудував
І майже місяць з козаками,
її від турків захищав
І першим гетьманом вкраїнським
Ти князю, Вишневецький став