Полетели

Йййаг
оригинал тут:
http://www.stihi.ru/2005/02/24-918

Науф

шув ямим митхабрим бэ калют ля шаним ше мицину.
hа-зикна миткаревет, у вли леhодия ба доар.
аз науф, вэ ахшав, ат зохерет, ейх шнейну рацину.
соф ба зоhар.

hа-мазон шель hа-зман - рак гураль эноши, зэ бэ фоаль.
рак шигра афеля - атидейну, вэ хенек, вэ рефеш.
вэ хаим, им коль йом ше авар, еафху рак ле гоаль.
гоаль нефеш.

лё нарше ле ацмейну шигра, йитраглют вэ кор руах.
кавнотав шель hа-зман - ми hа-лев леавриах тъа пеле.
аз наэз вэ ниврах, нешакер лё, халон шув патуах.
байт - кмо келе.

hа-шаним hитбадху: ми тшука еасу мелодрама.
ми зикна, дикаон йитпагру намалим аль орейну.
тистакли ба халон: билядейну рик ба панорама.
зэ - ямейну.

аз наруц. ки шамати, гиха - hи пшута, им ба хоах
би тнуфа мамриим ля шамаим, врудим кмо ракефет,
ля садот, ли арот... зот - тмихат hа-авир. кама ноах...
ад hа-зефет.

18.02.2005

ивритский текст в первой рецензии ниже