Языковый кодекс, а не анархия! укр. язык

Пётр Лавренчук
Господам учасникам языковедческой конференции
"Украина и мир",которая проходила в Киеве в педуниверситете им.М.Драгоманова:министру Анатолию Толстоухову,министру Дмитрию Табачнику,
писателю Юрию Полякову , актёру Василию Лановому,политологу Ростиславу Ищенко также другим присутствующим господам.РУССКИЙ ЯЗЫК ДЛЯ КОМФОРТА ГРАЖДАН,ДА!ДЛЯ ЭКСПАНСИИ РОССИИ,НЕТ!

Навіщо мені УКРАЇНА,якщо не буде мови!?
Якщо не візьму Кобзаря,- бо нікому буде читати,
Може тікати знову,на козацьке вільне Дике Поле-
І на Великому Лузі,діток до рідної мови привчати.

Мову російську шаную,та вона мені не рідна:
"Я,думки та мрії. на мові рідного краю складаю!"-
Балачкам про мови кінця та краю досі не видно-
Уже українців в Україні,- "меншістю" називають!

Якщо,ще одна державна,мові моїй ховатись в підпілля,-
Законом,не здолати,геополітичні мовні протиріччя,
Тоді знову український суржик,почуємо тільки на весіллях,
Як, в  канадському Квебеку,успадкуємо народний відчай.

На мові російській гарно:читати,писати та розмовляти,-
Мова українська як материнське молоко,- сили придає,
Особистості,неможна думки в собі як кияхи ломити-
Кожен на рідній мові,шанує коріння й майбутнє своє.

Треба, краще вивчити,національно-єтнічну карту регіонів,
Мовознавчий кодекс,для України та громадян написати,
Вірю!- росіяни,татари євреї та інші, полюблять закони-
Але символ державності,МОВУ УКРАЇНИ,- не можна чіпати!

ФОТО ІЗ ІНТЕРНЕТ.