Розлет лись уже ласт вята п сня

Евгения Красношапка
Розлетілись уже ластівята
Зосталась мати одна.
Стоїть спорожнілая хата,
А мати біля вікна-
Чекає рідненьких додому,
Стежки усі підмела.
Вона свою ніжну турботу-
Дітям своїм віддала.


Приспів

Чому Вам матусю не спиться?
Чому бренить та сльоза?
Погляньте у Вас на обличчі,
Згасла усмішка ясна.

Вона встає рано-раненько,
Зоря ще на небі ясна.
Та Ви не засмучуйтесь ненько,
Що в косах уже сивина.
Спустіло веселе гніздечко,
Нечутно щебіт пташок.
Спасибі Вам мамо-лелечко,
За прекрасних Ваших діток