зима тепла

Франсуаза Оз
сучасні люди скрізь 
всіх хвилює однакове
крім чотирьох
моїх улюблених
вставати вранці легко
мовчати удвох приємно.
ми вдома готуємо массалу. 
зараз я духмяна 
придбала сьогодні індійські олії
тепер іду вулицями і пахну.
авангард врятує світ 
в мені давно живе цей напрямок
для ньго окрема кімната
в яку я інколи стукаю
я поважаю імена і ідеї
люблю розповідати про внутрішнє
але ніколи не торкаюсь особистого 
бо воно, навіть для мене таємниця.

ми йдемо зі світом не по одній стежині
хоча могли би і по одній
але я завжди хочу іншого, окремого
хочу бути самостійною, різною
але такою же постійною і радісною

що мене змінює кожного дня,
так це любов і я сама
зараз займаюся мистецькими книгами 
купую рукавиці теплі з вишиванками
і їм вишні спілі кожного дня.

милуйтесь світом навколишнім
і не зволікайте на різні хвильові обставини
я вас люблю сильно і гаряче.