Мамине тепло

Виктор Иванченко
             Дозріває вишня в маминім городі
             І вона дозріє – соків набере,
             Та немає більше мами у господі,
             Вже вона онукам ягід не нарве.
             Вишня у городі віти похилила…
             В пам’яті дитинство миттю ожило.
             Мама доглядала деревце, ростила…               
             Зберігає вишня  мамине тепло.

             Багато вишневих садочків усюди,
             І десь матері ще чекають дітей,
             Що вийшли з батьківського двору у люди
             Та й довго додому не кажуть очей…
             Завжди поспішайте до матері в хату,
             Бо гроші й листи не замінюють вас!
             Матусі обійми спішіть відкривати,
             І маминій вишні вклоніться не раз!

             Не підійде мама до своєї вишні,
             В затінку не сяде трохи відпочить,
             І сушні не зробить дітям, бо сном вічним
             Вже вона заснула  і – не розбудить.
             Вічністю сповита, мама спочиває,
             Діток не чекає вже біля воріт.
             Знов вони у неї рідко так бувають,
             А в городі вишня янтарем горить…
                30.01.1998р.