***

Ольга Серкова
         Матері

Моя матінко, ти прекрасна,
Ніби озеро, ніби квітка,
Ти для мене , як сонце ясне,
Моя лагідна біла лебідка.

Ти завжди зі мною ласкава,
Світла й ясна, мов Божий день.
Я сьогодні тобі побажала
Лиш веселих співати пісень.

Тільки посмішку, а не сльози,
Тільки радість, і геть печаль.
Хай тебе оминають грози,
Хай тікає від тебе жаль.

Ти про роки свої забудь,
Хай доросла у тебе дочка,
І хай довга позаду путь,
Ти у мене завжди наймолодша.

Я твоїми іду слідами,
Довіряю тобі: веди.
Ти - найкраща у світі мама!
Залишайся ж такою завжди.