Диалог с бедуином

Йййаг
оригинал тут
http://www.stihi.ru/2008/10/26/4214
               
Швили акум тильтель оти арукот               
Бли шум мапа у мацпен у вли дапей адрахот, 
У ле ба соф ля маком увети. Бли коль, бли джеста.               
Свиви мидбар. Ришруш шель холь ба тохи.   
А-бедуи а-илем нигаш, дофек бэ мицхи.               
Аваль ани лё эфтах. Лех ми кан! Ки ани бисъеста.
               
Ани илем. Камогу. Ка даг hа-hу.
Ля ахарона царахти лахем ху из ху               
Каашер hаити бен шева о шмоне, бэтах.               
Ахшав ани башель, мэсудар вэ авуд.               
Галим шель холь локхим оти ле ибуд,               
Вэ шемеш шомерет бэ сод ше hа став ба пэтах.
               
Бифним митбар. Коцим, ятушим, халюда.               
Hа-шем бара ля каспит саргелей медида,               
Ли бней адам hy hимци мин мишпат маргия:               
"hа-зман мэрапе." hа-зман митгальгель вэ рац.               
Холим гонхим. Товеа кадур мэфуцац.               
Вэ бедуи пореш у намес ба ракия.

20.10.2008

ивритский текст в первой рецензии ниже