мненадобылонадобылона

Йййаг
оригинал тут
http://www.stihi.ru/2009/10/09/8253

hаитикахколь-кахколь-кахцарих

"зона hаити. каръати вэ тафарти."
Лилия Виноградова

Шатити ям шель йаин а-адом
ад кама ше нишма мугзам патети
коль-ках царих аити геhеном
коль-ках царих бэ тох бидуд гермети
бореах ми ямей кеев вэ кор
ми мециют ми мецука ве цорех
маhэр ниhэти од вэ од шикор
шакуф хасар мишкаль хасар hа-борег

кеше нитпасти - даг аль hа-хака -
тамид ицлахти шув липоль ля маим
вэ аф мила аль hа-кээв штика
hолмс ватсон дай лахпор тильху hа-шнаим
бэ зман ше крав ницхи hайа савив
нимлатети ля лев ля андеграунд
вэ кецеф ми hа-пэ hихтим авив
шамарти нешима ад соф hа-раунд

халамти шэ ани мерказ рагиль
шель эрец у шамаим вэ хен hаля
hаити ко гээ лиhйот дебиль
мэаль коль hигайон вэ холь hа-скалот
hаити ках коль-ках коль-ках царих
лиийот йотер хахам хахам ва рэва
у леакшив ле ораот мадрих
леиштадель ка мэкубаль ба тэва

хавашти бэ нигуд ли рацони
куфса ахар куфса гомер механит
аль од дварим каэлю вэ ани
hиштанти коhель лама сибахтани
hаити о илем о патпетан
аль hа-хаим шели метиль тъ-а вето
шкия ацмит ципити кмо мадъан
вэ ля зриха алити кмо ракета

им митрия кафацти ми гагот
царахти шэ ани - зе Гай ми Рома
катавти шув аль зэ вэ зэ вэ од
аль зэ ше шув котэв аль зэ дарома
сахити ба маслуль hа-ло рацуй
бэ уният шедим ле ган шамаим
вэ холь давар hа-мэйутар талуй
аль hа-занав - нишлях ле тох hа-маим

вэ hиштолялти аль тиква дака
тлуя мэаль тэhом мале би фсолет
им эцба ше ницмедет ля рака
хорарти ле ацми эт hа-гульголет
шаним шели hа-бильти нитпасот
дифдафти вэ хаим hафху ле лего
hа-мэфузар ламрот коль зэ ламрот
аль шум давар ло мицтаэр ле рэга

06.10.2009

ивритский текст в первой рецензии ниже