Разцъфналата крушова градина...

Емил Миланов
Знам. Знам! –
разцъфналата крушова градина …, -
там е моят храм.
И там е моята кончина.

Всред дърветата е тишина
и само на пчели жужение
гали ти слуха.
Не бързаш никъде сега.

И времето е спряло.
И дават среща си в мига
тук миналото с бъдещето,
още неизгряло.


---

Иллюстрация:

http://s003.radikal.ru/i201/1008/b1/b2a37b4db56b.jpg
Цит.: 

[О художнике.  Елена Петрова родилась в 1971 г. в г.Новоалтайске, 
Алтайского края. В 1990 г. закончила Новоалтайское
Художественное училище. Член профессионально-творческого
союза художников России.]