Несе неспинна круговерть...

Вячеслав Романовський
Несе неспинна круговерть,
Жадлива, як вогонь,
Нас - закодованих на смерть
З народження свого.

Не розкриває свій секрет,
Немов картяр у грі -
Несе, пришвидшуючи лет,
До ями чи зорі.

Хто ж той гончак?
              Хто травить слід?
Де праведне гальмо?
В очах доріг небесний лід
Байдужий як більмо.

А вир закручує спіраль -
І вороття нема.
В один кінець лиш магістраль,
Примарна і німа.

Що попереду? Стікс? Діра?
Світи із потойбіч?
Усе із пам'яті стира
Моїх земних сторіч.