Ф алковий вибух...

Вячеслав Романовський
Фіалковий вибух -
                і ніч розцвіла фіолетом.
Оглушлива тиша -
               аж чутно тремтіння зорі.
В цю мить цвіркуни
                налаштовують лагідні флейти -
Мелодія зойкне
               і попливе угорі.

Дивися, кохана.
                Дивуйся.
                Як місячна стежка
Мінлива,
         манлива,
                і трепетна, мовби струмок,
Єдина на двох,
              але досить хистка і невдержна,
Така небуденна
               веде від землі до зірок.

А потім вертає
               в обійми вагітного жита
Тяжінням любові
                і мудрим тяжінням землі
І радістю дива
               незвично і спрагло зігріта,
Сріблисто проступить
                росою на житнім крилі.

І ми злетимо.
             Без обмовок, вагань -
                одчайдушно,
Зім'явши зневіру,
                несправжні думки і слова.
Як місячно світиться
                сива і юна трава!
Як хороше в світі!
                Як молодо буть небайдужим...