Осiнь

Любовь Кононенко-Грицюк
Безрадісні в полі нахилені трави
Початок осінньої гри.
Затихли довкола хлопчачі забави
Гудуть орачі-трактори.

Степняк ошалілий нищівно зриває
Серпневу змарнілість полів
І вовком голодним скавчить, завиває
Ниць падають трави у рів.

Дерев  пофарбовані, радісні щоки
Горять на узбіччях доріг,
Пташині базарчики поодинокі
Готуються в них на ночліг.

Як привид селом закрадається осінь
Сльозливі, захмарені дні
І наче нужденна, закоханих просить
Дарити їй квіти, пісні.
 
                21.07.2010