Зозуля

Любовь Кононенко-Грицюк
Туман заманливо цвіте
Неначе проростає з річки
Небачить лиш зозуля те
Кує надривно із вербички

Немов та мати, що дитя
Десь загубила межи днини
Зозулі л`ється каяття    
Тривожним ехом із вершини.

Та як зростити без житла?
І в перших переливах ранку
„Ку-ку”- звучить кругом села
Шукає діток зі світанку.

Летить в надії до води
І лічить голосно засічки 
На серці повному біди
В намоклих вербах коло річки.

                01.10.2010