У ДИВА НА ВИДУ пал ндроми

Вячеслав Романовський
***
Акул злука...
Вік вовків
Віру вимив у рів,
У мул глуму.
О, мамо,
А воля ж ялова!

***
Потоп.
Рік-якір
Мок вовком
У морі сірому.
Йой!
Біда діб
Мела жалем
У нагар урагану.

***
Кабак
Винами манив...
І не шик у кишені,
А вип'ю пива.
Коби рибок...
Короп - ото порок,
Камса - смак!
І тузам у мазуті
Кави, дивак.
Шинка є, а книш?
...Косим з мисок
Сир і рис.
Рве нам кабак маневр.
Руці цур!
Кара - рак.
Розор
Віків
Веде в
Кабак.

***
...А вись - сива,
А вид у дива?
У морг шабаш грому!
Золотіло літо лоз
У моху сухому.
Щодень - не дощ,
Пил з лип.
Що? В хвощ
Кіт утік
І луг веде в гулі?
Урок осокору.
І люлі, люлі...
Ківш-вік
(Ворона норов),
Він - дуб буднів.
І не роки - корені
Вудив. Яром моря видув.
І лопотіли милі тополі:
Козак з казок
І лопухи лих у полі
У ДИВА НА  ВИДУ.
А мир трима
Варта трав...