Тихо

Емил Миланов
Тихо времето спира.
За секунда дори.
Тихо някой говори.
Друг пък тихо мълчи.

Тихо някой умира
точно сега.
Друг пък тихо се ражда
на тази земя.

Тихо някой спори.
Друг пък тихо гълчи.
Тишината отеква
в мрака.

Тишината в душата
кънти.
И тихо раздира
наш` те сърца.

Тишината лекува.
Но и убива
в нас
любовта.