Спаленi вiтрила

Василий Чуй
Мої вітрила темна нічка вкрила,
Роса змочила спечені уста.
На серці жаль перебирає хвилі
Мого, в гріху, прожитого життя.
      П р и с п і в
Несіть мене у світ мої вітрила
За хмари, до нестями в забуття...
Лише прошу:" залиште мені Віру,
Щоб, хоч на мить, вернувсь додому я".
 
Мої, підпалені життям вітрила
Несуть мене над океаном зла.
Чому ж, так раптом, серце защиміло,
Чому, печаль на серці залягла?
         П р и с п і в
  ...............................
Мої вітрила , попелом зігріті
Осінній вітер в небі роздува.
Тирчать у небі почорнілі віхи
Моїх вітрил, прожитого життя.
        П р и с п і в