Двi долi - пiсня

Василий Чуй
Дві долі заплелись на білім полотні,-
Стежиночка життя мережить через луки.
Ще вчора було - Так, сьогодні уже - Ні,-
І щастя з горем держаться за руки.
 
Стежиночка життя: така в'юнка-в'юнка,-
Неначе щастя - Є, і - вже його Нема.
І сум твоїх очей і радість знаю я,-
І вже - зі мною Ти, і вже тебе - нема.
 
Туманом горнеться Земля - і вже його нема,
Повіяв вітер степовий - і тиша вже блука;
Знов радість обійма крильми - і вже пече журба,-
Два кольори в моїй душі, а третього нема.
 
Скажи мені, що - Так, а може, краще, - Ні,-
Сплелися радість і печаль в моїй душі;
Два кольори злились на білім полотні,-
І б'є ріка життя в два береги круті.

Дві долі заплелись на білім полотні,-
Стежиночка життя мережить через луки.
Ще вчора було - Так, сьогодні уже - Ні,-
І щастя з горем держаться за руки.