Alt er graatt. Alt er svart...

Ларисса Сергеева
Alt er graatt. Alt er svart.
Alt er det-som-var-hvitt –
Trist og kjedelig i slutten av vinter’n.
Jeg er lei av det.  Lei av hverdagens skyggeteaterets spill,
Som av de moerke og bleke krumboeyde menneske-figurene spilles -
I sen vinters regi. Influensa er hovedperson.
Med sin nysing og  hosting, med feber, miksturer og piller.
Jeg er noedt til aa bli vaksinert naa. Med en sollysvaksine,
Som er laga av vaarens knallfargede gleder og smil.
La en solstraalenaal stikke inn i meg. Hundretalls  ganger.
La det faa meg til aa le og aa hoppe, aa danse, aa synge!
La meg vende tilbake til meg selv,
bli verdsatt av meg selv igjen -
La meg begynne aa glemme naa - denne uendelige vinteren....