Передчуття дива

Венжега
Зима-чаклунка загорнула землю
в легенький сніжно-білий горностай.
І від сніжинок серцю стане тепло -
ти в дітвори на вулиці спитай!

  Час зупинився, щоб тишу не порушить.
  Ніч дивовожно-світла і свята.
  І ніби хтось шепоче мені в душу
  "Ти в світі не самітня, не одна"

Сріблястий місяць віддзеркалює фотони
і щедро їх повсюди розкида.
Кудлатий Песик* із сузір`я Оріону
довірливо в віконце загляда.

  Відкрию двері настіж я з зусиллям,
  зустрінусь з дивним світом віч-на-віч.
  Сонцестояння вже справля весілля -
  день найкоротший бере найдовшу ніч.
 
* мається на увазі Сіріус, найяскравіша зірка на небосхилі в сузір`ї Оріону і Великого Пса