Щiльнi заслони

Лев Воскресенский
Щільні заслони, зачинені кордони –
Облога триває не перший вже день.
Недоля спіткала народ наш, що марно
Плекає надію на добрую смерть.
Скінчились припаси і погляд безсило
Понуро направлено людями вниз.
Вже падає тіло додолу від болю
В багнюкой покритий зволожений хмиз…

Зруйновано мури підкопами підло,
Відкрили  ворота  зрадливі  дільці.
Тепер ми – раби, а господар наш – бидло
На спинах нескоренних ставить рубці.
Задарма, безплатно, вперед – без упину
Працюйте за юшку та черстві хлібці.
Тепер наша воля в лапах розбійних
Жорстоких та жадібних кланів звірів.
Вони відслідкують твій кожний крок пильно,
А ти мусиш чемно терпіти їх гнів…