ось я на краю життя

Роман Зуев
***

І ось я на краю життя.
І що мене тримає в ньому?
Моє закінчилось буття,
Я відчуваю тільки втому.

Усе даремно і безслідно,
І жалюгідно все до сліз.
Мені це більше не потрібно,
Це лиш тягар, який я ніс.

Я, озирнувшись, подивився
На стежку ту, якою йшов.
Насправді я не народився -
В життя, як в гості я прийшов.

05.03.2003