Мiсто витертих душ...

Олександр Хорольський
Холодні. Примарні.
Вулиці міста -
Чекають зміста,
Але ж пусті книгарні!
Куди всі поділись?
За тонкими стінами
Від страху ховались руками?
Секретом поділись.
Ну ж бо, до тебе звертаюсь місто,
До твоїх темних вулиць,
До дерев, що перед ними падають ниць -
Ну, і дивна у тебе прикраса-намисто.
Куди всі поділись?
Їх нема... Витерті душі -
Лиш силуети на згадкую
Невдалі... Вони невдалі -
Жахливі портрери зверхреалізму.