В язниц добров льн

Олександр Хорольський
Тут лиш будинки. В'язниці добровільні,
А люди де? Сховались.
в будинки. Сонця жовтого знітились.
Очі закрили. Думки спільні:
Коли? Зникне коли?
Сонце жовте.
Коли? Ніч коли прийде?
Щоь пірнути в фіолетовий колір
Слів пистих;
Щоб вдихнути в груди чистий дим
Повітря замість.
В'язниці добровільні.