Що таке - смерть?

Ирина Федорук
Смерть - що це таке?
Рідних померлого дихання важке
очі наповнені слізьми...
О, як же сумуватимемо ми!
Істеричні крики та тривоги
навіщо? та на кого?
покинув ти мене малого?!
Домовленість про церкву, кладовище...
тоді температура підіймається все вище,
хворіємо ми "втратою рідні",
як важко пережити нам ці дні...
День похорон- крики, лиця сумні
прощальна пісня, кидання землі...
Все, поховали, більш нема,
нажаль прожив він малії літа...
Тоді ж по списку все і як по плану:
9-тий день- згадали як ховали,
40-вий день- туга за ним,
і спогади яким він був малим.
А потім час лікує кажуть віщі,
ти забуваєш біди і суми...
і лиш при зустрічі на кладовищі
сльозу ти пустиш в спогадах й туги..!