Протестант

Игорь Голомозый Украина
Протест я виражу сьогодні,
Проти неправильних людей.
Проти двояких лицемірів,
Язичник він, чи іудей.

Протест мій проти фарисеїв
Та проти книжників «святих».
Тих, хто задерли свого носа,
Не бачать бідних та малих.


Протест мій проти тих людей,
Яких мамона тягне.
Гроші кому приорітет,
Лише багатства прагне.

Протест мій проти плітників,
Що язиками чешуть.
Осуджують усіх людей,
Та ще й частенько брешуть.

Протест мій проти пастуха,
Який не дба про стадо.
Який вже розгубив ягнят
Та дума, так і надо.

Проти наставників протест,
Тих, що життя не знають.
Вчать тебе, як у світі жить,
А досвіду не мають.

Проти вовків є мій протест –
Шкіру ягнят вдягають.
Які по-братські обійма,
В спину ножа вставляють.

Протест мій проти милості,
Мовляв, нехай всі бачать.
Який я добрий та «святий»,
А бідні хай хоч скачуть.

Ще проти друзів мій протест,
Які про все питають.
А потім з тебе ж сміючись,
Прилюдно обсуждають.

Проти сестричок мій протест,
Що пупа виставляють.
Братів, що дивлячись на мир,
Патлюки відрощають.

Протест мій проти «праведних»,
Тебе що облічають.
Засудять, оком не моргнуть,
Що словом убивають.

Отож такий я протестант.
Проти таких людей протест.
Та щоб не бути як вони,
Віддам свої гріхи на хрест.

У мене є недоліки.
Їх буду виправляти,
Аби про мене, як про них,
Не було, що сказати.

А я кажу з любов’ю –
Бог дав такий талант.
Кажу вам, бо набридло.
Кажу – бо протестант.
*****