Новогодишно

Димитр Дянков
Някой каза, че сме били траки още,
та затуй и хуморът ни много тъжен бил:
мъка ни наляга денем, веселим се нощем -
знаменит професор истината таз открил...

...Философия такава се променя трудно,
чипът верно ни е сбъркан, но какво от туй.
Нека бъде новата година със успехи чудна!
А гласът ни и в Шенгена скоро ще се чуй.

Пък да си останем българи и траки,
все добри да бъдем с обич и късмет!
Да не съдим строго и със стари рамки,
а на радост и веселие да е берекет!