СПАС

Светлана Бублик Краснодон
Чи може сховалось у скрині,
чи може втікло за піч,
дитинство,що сниться й понині
в осінню і літню ніч?

...ЛялькИ і розбиті коліна,
і сльози гірких образ,
і купи духмяного сіна,
і свято серпневе-Спас,

і туго заплетені коси,
і Усмішка перших мрій,
і зорі,і дзвони,і роси,
і любий хлопчисько мій!

Хай скроні у срібло вдяглися,
хай діти сміються з нас,
дитинство моє,відгукнися!
Приходь святкувати Спас!

Ні,я не міняю,звички!
Дитинство,неси на банкет
свячені дідУсеві дички,
свячений дідусів мед,

варення суничне й горішки,
картоплю,часник,буряк,
й свячені бабусині пишки,
й свячений бабусин мак!