тому що

Ганна Осадко
Тому що – не спати. Тому що - лежати. Тому що – кохання.
Сніг біло-
-гарячково лізе під ноги трамваю.
Тому що тебе, як пароль укрнету, щодня забуваю,
а потім – пригадую раптом.
І гірко, як Таня

за м’ячиком плачу… Та він не потоне, звичайно,
Така от чудова  властивість  – у річці не тоне…
І риси прозорі, і ризи тонкі, як в ікони…
І  дивом, і парою в пару вгортається чайник…


Тому що – мовчати. І в тиші померти неначе,
Бо слово знайоме – як вітер і віра – зникоме.
…Бо кому поставиш, а потім не скажеш нікому
Про протяг на кухні.
          Про руки холодні. 
                Про м’ячик.

20.02.2008