Elzbieta

Габриела Луиз
To wielkie i swiete imie
kto go nosi ten nie zginie
jej oczki jak guziczki
bialutkie policzki
cichutka i skromna jak myszka
na jej stoliku miseczka i lyzka
zawsze ma piekno fryzure
choc malutka spoglonda w gore
Elzbietka usmiecha sie slodko
i jest prawdziwe zlotko.