Побачення

Вячеслав Романовський
     Ти ж казала в понеділок...
              З народної пісні.

А понеділка не було.
Затримавсь довгожданий будень.
Безсонні півні ранок будять,
Та сподіванням всім на зло,
Мов дня такого й не було.

Дрімає у садках село
І зорі миготять довкола.
Та за рікою,за Осколом,
Лілово небо зацвіло
(Невже тебе побачу скоро?).
А понеділка не було.