Хохлам. Будь готовий!

Евгений Медына
Хоч ти справний і корисний,
Та візьми до тями:
А чи рано, а чи пізно
Треба йти до ями.
   Все покинешь: і палац,
   І м’яку перину.
   Хочеш чи не хочешь - бац!-
   І - у домовину.
То ж гуляй і веселися,
Наче перед смертю,
Та дивися не вдавися,
Бо всього не зжерти.
   Поділися пирогом
   З голодним і бідними,
   А ще краще, аж бігом,
   Зови до обіду.
Вилучай усе надмірне
На користь другому,
І душі твоїй, повір-но,
Полегша потому.
   Постать матимеш струнку,
   Тіло стане легшим,
   І як нестимуть труну
   Не надавлять плечі.
...А як стане моє серце,
І кров не заграє,
Душа моя з піднебесся
Живих привітає.
   Я побачу, хто веселий,
   На скрипочці грає,
   А хто тихо у оселі
   Грошики ховає.
Не ховав би ти монетки
У довгу панчоху,
Може статись, і шкарпетки
Стануть ні до чого.
   Тож вибрикуй і гуляй,
   Наче наостанок,
   Та дивись і інших знай -
   Запроси на танок!

             *